top of page

Steazzi a Hongria: Péter Deák i Soproni FAC 1900 SE

Et pots presentar, el teu equip i el teu club?

Sóc Deák Péter, tinc 24 anys, actualment resideix a la regió de Sopron. En primer lloc, m'agradaria expressar el meu agraïment per l'oportunitat de contribuir a aquest article. És una experiència i un privilegi enormes escriure sobre el programa, el club i jo mateix.


Vaig néixer a Szeged l'any 1999 i vaig començar a jugar a handbol com a afició als 7 anys. Uns anys més tard em vaig registrar oficialment com a jugador. Vaig progressar a través de tots els grups d'edat, jugant a la Juvenil I. Divisió i NB2 durant un període prolongat. Després, els meus estudis em van portar a Győr, on vaig començar a jugar en un equip de la divisió NB2. Amb ganes d'explorar diferents aspectes de l'handbol, em vaig aventurar inicialment en l'àmbit de l'ofici. Vaig seguir activament això durant 3 anys abans de passar a l'entrenament. Vaig desenvolupar una profunda passió per entrenar i vaig completar la llicència "D" al Centre Nacional d'Entrenament de la Federació Hongaresa d'Handbol (MKSZ-NEK), i després vaig obtenir la llicència "C". Un cop acabada la meva formació, em vaig incorporar a Sopron, on actualment treballo com a entrenador.


La meva carrera d'handbol a Sopron va començar gràcies a un gran amic meu, Szabolcs Mittler. És important que Soproni FAC 1900 SE recuperi la popularitat de l'handbol a Sopron i els seus voltants. Per això, el juny de 2022, la secció d'Handbol de Soproni FAC 1900 SE va experimentar una transformació, passant Szabolcs al capdavant de la secció. Ens vam fer amics durant la formació d'entrenador, i ell no és aliè a l'handbol, ja que fa anys que juga a diverses divisions. A més, va ser l'entrenador en cap de l'equip d'adults femení de Szany SE aquí al comtat de Győr-Moson-Sopron, aconseguint èxits significatius al llarg dels anys. Szabolcs és una persona extremadament amable, pacient, precisa i genial. Comparteixo la seva precisió, mentalitat i dedicació, fent que la nostra col·laboració sigui molt senzilla.

Peter Deak i Szabolcs Mittler
Szabolcs Mittler (cap de departament) i Péter Deák (entrenador)

La temporada 2022/23, vam llançar amb èxit un equip femení d'adults al campionat. Enguany, per a la temporada 2023/24, juntament amb el nostre equip femení d'adults, hem pogut iniciar a la lliga un equip d'adults masculí i un juvenil femení. Més enllà de la lliga, també treballem amb les franges d'edat U8-9 i U13, que tenen un nombre important de participants a mesura que s'acosta el final de curs. Actualment, hi ha entre 85 i 90 jugadors inscrits a la secció, i el nostre objectiu és augmentar-lo a 100-110 a final de temporada.


Actualment sóc l'entrenadora principal de l'equip juvenil femení, amb Szabolcs Mittler ajudant-me com a entrenador ajudant. L'any passat vaig donar suport a Szabolcs com a entrenadora ajudant de l'equip d'handbol adult femení. Actualment estic treballant amb un equip de 14-18 jugadors. Entre ells hi ha els que han jugat a handbol abans, mentre que d'altres tot just comencen a explorar el món d'aquest esport. S'està desenvolupant un gran companyerisme i esperit d'equip, i crec que els entrenaments i els partits continuats donaran els resultats desitjats.


Com descriuries l'handbol hongarès?

L'handbol hongarès té una llarga i rica història, produint nombrosos jugadors destacats que són reconeguts a tot el món en aquest esport. La força de l'esport rau en part en el seu desenvolupament juvenil, on es presta una atenció important al desenvolupament tècnic i tàctic dels jugadors joves. Els clubs i les acadèmies posen l'accent en desplegar el potencial dels jugadors amb talent i crear un entorn competitiu.


Tradicionalment, tant les seleccions nacionals hongareses masculines com femenines han estat fortes, participant regularment en tornejos internacionals com els campionats europeus i mundials i els Jocs Olímpics. La selecció femenina ha guanyat nombroses medalles de campionats europeus i mundials, mostrant un talent i una experiència d'entrenador excepcionals. La selecció masculina també ha actuat amb èxit en l'escenari internacional, recollint diverses medalles al llarg dels anys.


La base d'aficionats hongaresos de l'handbol és lleial i apassionada, creant un ambient inigualable als partits a casa. La popularitat de l'esport continua creixent, especialment entre les generacions més joves. L'enfocament professional de l'esport i el compromís dels entrenadors contribueixen al desenvolupament i l'èxit dels jugadors.


L'handbol continua sent un dels esports principals a Hongria, jugant un paper crucial en la cultura esportiva del país. Professionals i jugadors es dediquen a l'esport, treballant contínuament per a la millora i l'èxit. Basat en resultats i tradicions, l'handbol hongarès és un esport capaç d'aconseguir un èxit excepcional en l'escena internacional.


Equip d'handbol Sopron, Hongria
Equip femení d'handbol adult SFAC temporada 2023/24


Quins equips busques per inspirar-te a la lliga hongaresa (tant masculina com femenina)?

Segueixo principalment la divisió masculina al campionat hongarès, però quan es tracta de partits de la Lliga de Campions, miro tant la divisió femenina com la masculina i intento aprendre. Pel que fa a les dones, presto atenció específicament a Győri Audi ETO KC i m'esforço per inspirar-me tant en les jugadores com en el cos tècnic. És important per a mi entendre diversos "sistemes", ja que això no només ajuda a desenvolupar el meu propi joc, sinó també l'estil de joc i la mentalitat del meu equip. He vist diverses variacions ofensives/defensives durant els partits que he escrit i modelat, tenint en compte com podria aplicar aquests coneixements.


Pel que fa als homes, segueixo els equips d'handbol Telekom Veszprém i OTP-Bank Pick Szeged tant a la Lliga de Campions com al campionat hongarès. Recopilo nombroses idees d'ambdós equips, ja sigui a través de retransmissions de televisió o de partits en directe.


Quin tipus d'estadístiques fas servir més durant un partit i més després d'un partit i per què?

M'agradaria respondre junts aquestes dues preguntes. Inicialment, quan em vaig començar a prendre més seriosament l'entrenament, només estava analitzant els porters de l'equip sènior de l'Orosházi FKSE. Vaig examinar aspectes com des d'on disparaven els oponents, el seu estil de joc, etc.

L'equip Sopron utilitza Steazzi durant la temporada

Més tard, l'entrenador en cap d'aleshores em va demanar que "automatitzés" la seva taula estadística manual tant com fos possible. Vaig crear un programa primitiu que guardava i enregistrava la ubicació i el nombre de trets per a cada jugador en forma d'imatge. Tanmateix, això finalment es va convertir en insuficient per a mi i vaig començar a contemplar el desenvolupament posterior del meu propi programa.


Vaig experimentar i utilitzar molts programes, inicialment treballant amb el meu programa fet a mi mateix durant molt de temps. Tanmateix, quan vaig descobrir el programa Steazzi, va resultar ser la millor opció per a mi. Com amb qualsevol programa nou, vaig començar a aprendre a utilitzar-lo per treure'n el màxim benefici. Vaig poder perfeccionar el programa en hongarès i, el primer any, quan vaig ser l'entrenador adjunt de l'equip sènior femení, el vaig utilitzar per millorar els meus coneixements i seguir de prop el rendiment de l'equip. Va ser una alegria particular per a mi trobar un programa que em permetés fer el seguiment de tirs tant per als porters i jugadors de camp dels nostres com dels rivals, proporcionant esdeveniments positius i negatius per a l'equip tant en atac com en defensa (faltes, errors defensius, jugades encertades). , etc.). Des que vaig començar a utilitzar el programa, l'he recomanat constantment a coneguts relacionats amb l'handbol.


Hi va haver un partit on vaig analitzar el partit al marge, vaig observar els xuts i vaig avaluar el rendiment dels jugadors. Podria controlar el rendiment de l'equip en termes de gols durant un període específic, desglossar les estadístiques de tirs per a jugadors individuals i analitzar els fets positius i negatius tant en atac com en defensa. La comprensió d'aquestes funcions va contribuir significativament a l'èxit de l'equip.


Aquest any, la situació va canviar, ja que ara analitzo i avaluo els partits més tard, utilitzant les nombroses funcions disponibles al programa. Per exemple, a partir dels números de samarreta de l'adversari, podem determinar on és probable que un jugador específic de l'equip contrari dispara la pilota en una situació determinada. Amb la integració de vídeo, podem tallar escenes específiques i preparar exercicis específics o fins i tot per al següent partit. Puc seguir de prop el rendiment físic i mental dels jugadors, les substitucions de temps per als propers partits i preparar-me amb més precisió per als propers partits.


Poc a poc estem integrant aquest programa d'anàlisi estadística al sènior masculí i també al meu propi. A la temporada de primavera, hi haurà diverses ocasions en què els meus jugadors rebran comentaris sobre com van actuar en el partit.


Finalment, quins són els principals objectius del teu equip per aquesta temporada?

El principal objectiu del juvenil aquesta temporada és convertir-se en un equip tant dins com fora del camp. Crec que si hi ha harmonia dins d'un equip, podrem competir contra qualsevol rival, i el resultat del partit també pot tornar a favor nostre. He vist exemples d'això tant en la meva carrera d'entrenador com de jugador.


A més del meu propi equip, m'agradaria transmetre els objectius del cap de departament i dels entrenadors en cap dels nostres equips sènior femení i masculí d'handbol. L'objectiu de l'equip femení aquesta temporada és reforçar la unitat de l'equip tant dins com fora del camp, amb l'objectiu d'aconseguir una forta posició de mitja taula al campionat. En el nostre equip sènior masculí, crear harmonia i desenvolupar les habilitats tècniques dels jugadors són consideracions primordials.


Club d'handbol Sofron - Hongria


Fotos de Zsombor Tóth

Comments


bottom of page