top of page
  • Forfatterens bildeléa

Abdulhadi Ateeq  - Det jordanske landslaget

I dag fikk vi sjansen til å snakke med Abdulhadi Ateeq, teknisk analytiker for det jordanske landslaget. Han fortalte oss hvordan han bruker Steazzi!


Hvem er du?


Abdul Hadi Ateeq fra Jordan er håndballtrener og teknisk analytiker. Jeg oppdaget håndball i kroppsøvingstimene på skolen. Først spilte jeg håndball på skolen, deretter spilte jeg i den jordanske ligaen. Det var godt å være spiller, men jeg bestemte meg tidlig for å fokusere på trening og analyse. Jeg reiste til Tyskland for å lære av den tyske håndballskolen og fikk C-lisens fra det tyske håndballforbundet. Jeg deltok på en tysk håndballleir i Egypt, og det var en unik opplevelse. For tiden jobber jeg som teknisk analytiker for det jordanske landslaget i alle kategorier. Jeg fokuserer på å gjøre best mulig analyser av kampene, kjenne konkurrentene og se de minste detaljene i kampene.


Hvordan vil du beskrive jordansk håndball?


Håndballen i Jordan er på vei oppover og lover fremgang og velstand.

Vi jobber med å utvikle prestasjonene.


Hvilken statistikk bruker dere mest i løpet av en kamp, og hvorfor?


I løpet av kampen legger vi vekt på skuddposisjoner, hvor vi skal score og hvordan vi skal møte målvaktene.

Jeg deler denne statistikken med den tekniske og administrative staben, fordi den viser oss viktigheten av skuddposisjoner, styrker og svakheter.

Det hjelper oss med å forbedre skuddposisjonene våre, redusere antall frispark og mål som scores mot oss. Vi holder videoforelesninger. I løpet av kampen gir Steazzi meg raske og enkle data og hjelper meg med å se statistikk på en enkel måte. Jeg ser statistikk på iPad-en min ved hjelp av Steazzi-appen live under kampen. Jeg deler statistikk flere ganger i løpet av en kamp: i det øyeblikket jeg tar en timeout, eller når jeg finner en feil eller en løsning på noe spesielt.


Hvilken statistikk bruker du mest etter kampen, og hvorfor?


Etter kampen gjennomfører vi en omfattende studie og ser på all statistikk med videoanalyse for å analysere våre styrker og svakheter.

Dette hjelper oss med å forbedre prestasjonene våre, hjelper oss med å utvikle planer og gir oss muligheten til å studere motstanderne våre.


Under kampen forsynte Steazzi meg med raske og enkle data som hjelper oss med å vise statistikk. Dette er et viktig skritt. Når kampen er ferdig, tar vi et videomøte og kombinerer statistikken med videoen.

Jeg deler det med treneren, spillerne og målvaktene.

Dette er avgjørende for å avklare feilene som oppstår eller for å varsle spillerne.


Takk Abdulhadi!

Du kan følge Abdulhadi på Instagram-siden hans her : @handball.a8

Comments


bottom of page