top of page
  • Forfatterens bildeléa

Steazzi i Tunisia: Ben Sassi Mohamed Yassine, landslagets keepertrener

Kan du presentere deg selv, laget ditt og klubben din?

Jeg heter Ben Sassi Mohamed Yassine og er for tiden landslagstrener for det tunisiske kvinnelandslaget i fotball. Jeg er også assistenttrener for førstelaget for kvinner i El Manzah Sport. Laget vårt spiller i elitedivisjonen i det tunisiske mesterskapet.


Jeg oppdaget håndballen i nabolaget der jeg vokste opp og spilte med barndomsvennene mine. Som ung var jeg keeper for Stade Tunisien, en klubb i hovedstaden. Senere, i tenårene, mens jeg studerte ved Institut National de Sport et d'Éducation Physique et Sportive, begynte jeg å trene ungdomslag og spesialiserte meg på å trene keepere.


I dag er jeg kroppsøvingslærer. Trenerkarrieren min har hovedsakelig fokusert på guttelag for ungdom, og siden 2018 har jeg hatt ansvaret for keepertrening og landslagsstatistikk.


Denne stillingen har gitt meg muligheten til å delta i en rekke internasjonale konkurranser med kadett- og juniorlandslagene, blant annet Middelhavsmesterskapet, det afrikanske mesterskapet og verdensmesterskapet, samt ulike internasjonale turneringer.


Hvordan vil du beskrive tunisisk håndball?

Tunisisk håndball er kjent over hele verden, særlig på det afrikanske kontinentet, og gjorde seg også bemerket under VM i 2005, da de kom på fjerdeplass. Sporten har en rik håndballtradisjon som gir den en fremtredende plass på den internasjonale scenen.


Hvilken statistikk bruker du mest i løpet av en kamp, og hvorfor?

Steazzi er et statistikkprogram som blir stadig mer populært i håndballmiljøet. Det skiller seg ut for sin effektivitet når det gjelder å samle inn data om lag, enten det er ditt eget eller motstanderens. Personlig bruker jeg det under kampene for å veilede målvaktene mine ved å analysere effekten av motstanderens skudd. Personlig bruker jeg det under kampene for å veilede keeperne mine ved å analysere effekten av motstanderens skudd. Jeg følger også med på hvor effektive vi er til å skyte på motstanderens banehalvdel, og hvor mange skudd vi mister.Den grafikken som spillerne fokuserer mest på, er skuddets innvirkning på motstanderlaget. For målvaktene bruker vi effekten av skudd fra motstanderlagets backlinje til å identifisere deres foretrukne skuddsoner.


I fremtiden vil jeg gjerne kunne spesifisere om et skudd kommer fra 9-meterslinjen eller fra ballførerens gjennombrudd. Dette skillet kan være viktig for å unngå forvirring mellom de ulike typene nedslag.


Utviklingen i stillingen er også et sentralt element som vi følger nøye med på, både i pausen og ved kampslutt. Det er viktig for staben og spillerne å kunne vurdere prestasjonene våre fra kampstart, identifisere nøkkelmomenter og snuoperasjoner i løpet av kampen, og gjøre nødvendige korrigeringer.


Hvilken statistikk bruker du mest etter kampen, og hvorfor?

Etter hver kamp gir Steazzi meg muligheten til å vurdere effektiviteten til hver enkelt spiller, enten det er i angrep eller forsvar. Denne analysen er avgjørende for spillere som ønsker å utvikle seg og optimalisere prestasjonene sine fra kamp til kamp.Utviklingen i stillingen, enten det er i pausen eller ved kampslutt, er av avgjørende betydning for staben og spillerne. Det gjør at vi kan følge nøye med på prestasjonene våre fra kampstart, og identifisere viktige øyeblikk og snuoperasjoner i løpet av kampen, slik at vi raskt kan rette opp i dem.


Jeg kan også vurdere effektiviteten til keeperne mine i hver posisjon og oppdage eventuelle tekniske feil i løpet av kampen.


Statistikk er et viktig verktøy for å måle lagets fremgang på et høyt nivå. Etter min mening skiller Steazzi seg ut som en av de beste applikasjonene på dette området, selv om det alltid er rom for forbedringer.Comments


bottom of page