top of page
  • Forfatterens bildeléa

Verdensmesterskapsjournalen for menn - UKE 1

Av Matías Viera, dataanalytiker for det uruguayanske herrelandslaget i håndball.Hei, jeg heter Matías Viera og er dataanalytiker for Uruguays herrelag i håndball.

På grunn av yrket mitt, bachelor i systemvitenskap, har jeg alltid vært opptatt av teknologi, og av lidenskap har jeg alltid vært knyttet til håndball.


Jeg begynte med denne idretten i YMCA Montevideo i 1998, og i 2011 grunnla jeg håndballkategorien for kvinner i Familiar Universitario-laget, der jeg er målscoringstrener og har utviklet ulike løsninger for kampanalyse. I 2021 ble jeg en del av den uruguayanske trenerstaben ledet av Nicolás Guerra sammen med Alejandro Trejo.


Mine vanlige oppgaver er å søke etter informasjon, videoer og statistikk om motstanderne. Deretter bearbeider jeg denne informasjonen for å finne ut hvordan de spiller, og fremfor alt kan jeg identifisere skuddmønsteret for å instruere målvaktene før og under kampen.


I begynnelsen utførte jeg disse aktivitetene ved hjelp av papirark, regneark og andre nettløsninger som jeg designet. Dette var bra, men ganske komplisert siden jeg måtte krysse informasjon fra forskjellige steder og være veldig forsiktig med mulige feil.


Med Steazzi har jeg kunnet spare mye tid og kommunisere live-informasjon til trenere og målvakter på en raskere og mer oversiktlig måte.


Cap Verde — Uruguay match

Etter kampene går jeg tilbake for å analysere hva som skjedde, og jeg kan supplere handlingene med videoene gjennom Steazzi Max, samt eksportere dataene i csv-format for å generere et dashboard med KPI-ene mine. På denne måten kan vi fortsette å utvikle spillet vårt.


De siste dagene har vi analysert prestasjonene til spillerne våre på vennskapsturneen vi gjennomførte i Catalonia for å måle spilletiden til hver enkelt spiller, for å regulere intensiteten i arbeidet og den generelle prestasjonen.


I løpet av de neste dagene skal vi spille mot Polen/Sverige i VM 2023, og vi er veldig spente!


Vi har en tøff gruppe mot Kapp Verde, Brasil og hjemmelaget Sverige, men vi håper å gjøre en god prestasjon og komme så høyt opp som mulig.


Vi ses i Göteborg!

Comentários


bottom of page