top of page
  • Foto van schrijverléa

Abdulhadi Ateeq  - Jordaans nationaal team

Vandaag hadden we de kans om te praten met Abdulhadi Ateeq, technisch analist bij het Jordaanse nationale team. Hij deelde met ons hoe hij Steazzi gebruikt!


Wie ben jij?


Abdul Hadi Ateeq uit Jordanië is handbalcoach en technisch analist. Ik ontdekte handbal op school in de les lichamelijke opvoeding. Ik was eerst handbalspeler op school, daarna speelde ik in de Jordaanse competitie. Het was goed om speler te zijn, maar ik besloot al vroeg om me te richten op training en analyse. Ik ging naar Duitsland om te leren van de Duitse handbalschool en behaalde een C-licentie van de Duitse handbalbond. Ik nam deel aan een Duits handbalkamp in Egypte en dat was een unieke ervaring. Momenteel werk ik als technisch analist bij het Jordaanse nationale team voor alle categorieën. Ik richt me op het maken van de best mogelijke analyse van de wedstrijden, om de concurrenten te kennen en de kleinste details in de wedstrijden te zien.


Hoe zou je het Jordaanse handbal omschrijven?


Handbal in Jordanië is in opkomst en belooft vooruitgang en voorspoed.

We werken aan het ontwikkelen van prestaties.


Wat zijn de statistieken die je het meest gebruikt tijdens een wedstrijd en waarom ?


Tijdens de wedstrijd letten we op schietposities, waar we kunnen scoren en hoe we de keepers kunnen confronteren.

Ik deel deze statistieken met de technische en administratieve staf omdat zij voor ons het belang van schietposities, sterke en zwakke punten bepalen.

Het helpt ons om onze schietposities te verbeteren, overtredingen en tegendoelpunten te verminderen. Videocolleges geven. Tijdens de wedstrijd voorziet Steazzi me van snelle en gemakkelijke gegevens en helpt me om de statistieken gemakkelijk te bekijken. Ik bekijk de statistieken op mijn iPad met de Steazzi-app live tijdens de wedstrijd. Ik deel statistieken meerdere keren tijdens een wedstrijd: op het moment dat ik een time-out roep of wanneer ik een bug of oplossing voor een specifiek iets vind.


Welke statistieken gebruik je het meest na de wedstrijd en waarom?


Na de wedstrijd voeren we een uitgebreid onderzoek uit en bekijken we alle statistieken met videoanalyse om onze sterke en zwakke punten te analyseren.

Dit helpt ons om onze prestaties te verbeteren, helpt bij de ontwikkeling van plannen en geeft ons de mogelijkheid om onze tegenstanders te bestuderen.


Tijdens de wedstrijd voorzag Steazzi me van snelle en eenvoudige gegevens die ons helpen om statistieken te laten zien. Dit is een belangrijke stap. Na afloop van de wedstrijd houden we een videovergadering en voegen we de statistieken samen met de video.

Ik deel het met de coach, de spelers en de keepers.

Dit is cruciaal om de fouten te verduidelijken of om spelers te waarschuwen.


Bedankt Abdulhadi!

Je kunt Abdulhadi hier volgen op zijn Instagram pagina: @handball.a8

Comentarios


bottom of page