top of page
  • Foto van schrijverléa

Het WK-dagboek voor mannen - WEEK 1

Door Matías Viera, data-analist voor het Uruguayaanse herenhandbalteam.Hallo, mijn naam is Matías Viera en ik ben data-analist voor het Uruguayaanse herenhandbalteam.

Door mijn beroep, Bachelor in Systems, ben ik altijd ondergedompeld in technologie en uit passie altijd verbonden geweest met handbal.


Ik begon in deze sport bij de YMCA Montevideo in 1998, in 2011 richtte ik de dameshandbalcategorie op in het Familiar Universitario team waar ik de doelpuntencoach ben en verschillende oplossingen voor wedstrijdanalyse heb ontwikkeld. In 2021 kwam ik bij de Uruguayaanse coachingstaf onder leiding van Nicolás Guerra samen met Alejandro Trejo.


Mijn gebruikelijke taken zijn het zoeken naar informatie, video's en statistieken van de rivalen. Vervolgens verwerk ik die informatie om speelstijlen te detecteren en, bovenal, stelt het me in staat om het patroon van schoten te identificeren om de keepers voor en tijdens de wedstrijd te instrueren.


In het begin deed ik deze activiteiten met papieren spreadsheets, spreadsheets en andere weboplossingen die ik ontwierp. Dit was goed, maar vrij complex omdat ik informatie van verschillende plaatsen moest kruisen en heel voorzichtig moest zijn voor mogelijke fouten.


Met Steazzi kon ik veel tijd besparen en live informatie sneller en duidelijker communiceren naar de coaches en keepers.


Cap Verde — Uruguay match

Na de wedstrijden ga ik terug om te analyseren wat er is gebeurd en kan ik de acties aanvullen met de video's via Steazzi Max, maar ik kan de gegevens ook exporteren in csv om een dashboard te genereren met mijn KPI's. Op deze manier kunnen we ons spel blijven ontwikkelen.


De afgelopen dagen hebben we de prestaties van onze spelers tijdens de vriendschappelijke tournee in Catalonië geanalyseerd om de speeltijd van elke speler te meten om de intensiteit van het werk te reguleren, evenals hun algemene prestaties.


In de komende dagen spelen we de Wereldbeker Polen/Zweden 2023 en we zijn erg enthousiast!


We hebben een zware poule tegen Kaapverdië, Brazilië en thuisploeg Zweden, maar we hopen een goede prestatie neer te zetten en zo hoog mogelijk te eindigen.


Tot ziens in Goteborg!

Comentários


bottom of page